onsdag 7 april 2010

Kennelhosta...


Stackars liten... Vår lille prins har drabbats av kennelhosta och han mår väldigt dåligt.
Hela dagarna och nätterna igenom hostar han och han både kräks och har diarré, så idag åkte vi till veterinären och fick det konstaterat. Han har ingen ork alls och konditionen är borta. Så nu är han ordinerad att stanna hemma hela dagarna, inte träffa andra hundar, inte gå på promenader (förutom för att enbart gå ut och rastas) samt att enbart äta ris och kyckling i några dagar. Det tar ca 7- 10 dagar innan han blir frisk igen och vi längtar såklart jättemycket.

Idag blev det alltså ingen valpkurs för vår del, eftersom det är en sån hög smittorisk. Vi fick dock höra att två andra hundar på vår kurs också hade drabbats, så det är antagligen därifrån som han har fått det.

Våra hjärtan lider med vår lille prins!

5 kommentarer:

  1. Stackarn lilla Gunwald! Hoppas du kryar på dig snabbt!

    SvaraRadera
  2. OH NO! varför vaccinerar inte folk sina hundar för??
    vi ska till veterinären imorrn, nessla kanske har mjölkstockning, eller allergi, hon har kliat upp 4 bröstvårtor så de är alldeles såriga :(

    SvaraRadera
  3. Kennelshosta är inge roligt och det är stor sannolikhet att han fått det på kursen. Skruttgubben ska få en mormor kram på söndag och då blir han nog snart bra igen.......

    mamma

    SvaraRadera
  4. Ja, man kan ju verkligen önska att alla skulle vaccinera sina hundar mot kennelhosta! Problemet som vi fick veta igår (eftersom Gunwald är vaccinerad mot det men drabbades ändå) är att vaccinet bara har ett 80% skydd... vilket medför att det ofta sker stora smittningar när flera hundar möts samtidigt (såsom på utställningar eller kurser).
    Det är väldigt jobbigt att se honom må så dåligt...

    Åh, hoppas att det går bra för nessla idag hos veterinären! Hoppas hon blir bra snart!

    SvaraRadera
  5. Ja jag tror också att han blir frisk av en kram från dig mamma. Det brukar ju hjälpa på mig! :)

    Kram

    SvaraRadera